Címkék

Ábel (1) abortusz (1) ágy (1) áldozat (1) áldozathibáztatás (1) alibi (1) alvás (1) anyaság (1) avatar (1) bántalmazás (2) barátság (1) bélműködés (1) Brian Eno (1) bunkóság (1) bűntudat (1) célkitűzés (1) Chopin (3) család (1) csúsztatás (1) David Bowie (1) démon (1) diszkó (1) divat (1) drog (1) éber álom (1) egészség (1) egyház (2) eladás (1) eladástechnika (1) eljegyzés (1) elkényeztetés (2) Elton John (1) erőszak (1) érzékenyítés (1) eufória (1) félelem (1) felelősség (1) félreértés (1) feminizmus (1) férfiak (1) film (1) Fluimucil (1) fogyaték (1) fogyókúra (1) fórumozás (1) funkcionális analfabéta (1) gyerekkor (2) gyógyszer (1) hála (1) hallás (1) hallucináció (1) halotti maszk (1) halottlátó (1) házasság (3) Hérouville (1) hit (1) hivatás (1) honlap (1) hozzáállás (1) hozzászólás (1) ideál (1) ihlet (1) játszmázás (1) jós (1) jutalék (1) kapcsolat (1) kereszténység (1) kísértet (2) kivégzés (1) kommentfal (1) Konstancja Gładkowska (1) legenda (2) lemondás (1) levelezés (1) manipuláció (1) Marc Bolan (1) Maria Wodzińska (1) marketing (1) megasztár (1) megfulladni (1) miért? (1) módosult tudatállapot (1) módszertan (1) motiváció (1) napló (1) nevelés (2) nevelés nevelődés (1) nők (1) öngyilkos (1) önhibáztatás (1) önismeret (1) orgazmus (1) ősember (1) panaszkodás (1) papucs (1) paranormális (2) partnerkapcsolat (1) pornó (1) pszichopátia (2) reklám (3) rizikófaktor (1) sarlatán (1) sorozat (1) spiritizmus (1) statisztika (1) szappanopera (1) szellem (1) szerelem (2) szex (4) szociológia (1) szokás (1) szórakozás (1) szövegértés (1) szülés (1) szülő (1) szülő gyerek (2) szüzesség (1) tabáni istván (1) tanulás (1) technó (1) termék (1) teszt (1) titok (1) topik (1) trend (1) Tytus Woyciechowski (1) uri geller (1) választás (1) vallás (1) vonzás (1) webdesign (1) zene (1) Címkefelhő

Friss topikok

bottom

Fülszöveg

Mentális környezetvédelmet próbálok gyakorolni ezen a blogon keresztül, lehetőleg minél többek épülésére. Eredetileg arról akartam írni, mivel is van tele, de mostmár tudom, hogy tulajdonképpen nem is lehet tele, mert nem kell semmire negatívan reagálnom, tehát nem lehet semmit sem rossznak nevezni, sem unni. Ugyanakkor még hiszek benne, hogy lehet emberekre építőleg hatni, ízlést nevelni, konstruktívan elgondolkodtatni.

Ajánlott oldalak

Utolsó kommentek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Linkblog

...a szomszéd tehene

2024.03.09. 17:30 | mo'at | Szólj hozzá!

Címkék: sorozat szappanopera

Az RTL sorozata lekerül a képernyőről, mert nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Ugyanis kevesen és egyre kevesebben voltak rá kíváncsiak. Egy dögunalmas másik műsornak helyet adva, lehetetlenül későbbi időpontra tolták, s ezzel megadták neki a kegyelemdöfést.

Ez a sorozat túl jó volt a sorozatnéző közönségnek, érthetetlen a kritikusainak. Életszerűtlennek tartják a karaktereket, a dialógusokat, és nem is sorolom tovább, milyen ostobaságokat állítanak még, mi minden nemlétező hiányosságot akarnak fölfedezni benne, miközben nem veszik észre nyilvánvaló értékeit.

Igen, itt a commedia dell'arte archetipikus figurái keltek életre, Da Ponte és Molière elmosolyodva moccant meg a sírjában. A mai önreflexió-mentes szappanopera-fogyasztó viszont ezek szerint nem érti a klasszikus komédiát, mert nem hajlandó saját, mindennapos drámázását sem tetten érni és kinevetni. Ez a sorozat nem fog tetszeni senkinek, aki unalmában élete semmiség-szappanbuborékaiból akar világra szóló hőlégballont fújni. Nem fog tetszeni azoknak, akik Ricsik szeretnének lenni, akiket mindig is irritáltak a Bélák, a Verák és a Tivadarok. A görbe tükör leköpködése a sorozat "bukása".

A főszereplő családok karakterei úgy lettek megalkotva, hogy egymás közt dobálhassák a cselekményfordulatok labdáit, és könnyen kapcsolódhassanak hozzájuk a mellékszereplők, akik karikatúra-szerűen túlkontúrozottak és lám, a hölgyalapítvány tagjainak ruházata szerint is túlszínezetten eszenciálisak. A cselekményt lendületbe hozó, vagy évődő dialógusok sem az ostoba átlagember szintjén mozognak, ezért nem élvezhetőek azok számára, akik mostanáig idegölően unalmas, rossz színészekkel vagy rosszul játszatott színészekkel megoldott, fantáziátlan sorozatokon szocializálódtak. A mi kis falunk és a Drága örökösök határozott karaktereinek és intellektuálisan magasabb szintű, kifejezetten ötletes poénjainak atmoszférája köszönt vissza a szomszéd tehenében, amazok komikusnak szánt, de idegölő, időhúzó, és sokszor sajnos alpári tematikájú jelenetei nélkül. A történet annyi szereplővel és cselekménnyel dolgozott, amennyit még kézben lehet tartani egyik epizódról a másikra, és nem kínlódva kell tovább szőni a folyamatosan megjelenő, elvarratlan szálakat.

A színészek láthatóan élvezik a sokszor improvizációnak tűnő játékot, magukénak érzik a poénokat. Ja, hogy mifelénk nem szokás érteni az iróniát. Népbetegség. Nem lehet nevetség tárgya, hogy a konditermes Laci nem egy észkombájn, hogy felesége, a túlköltekező, csokimegvonó Sára csak sminkben hajlandó mutatkozni, hogy nagyobbik fiuk, Tibi következésképp izomagyú szívtipró, míg kakukktojás az okos kis Tivadar. A két, piaci bögölynél nyomasztóbb manipulátor Kata és Kriszta karakterével nyilván sok hölgy azonosul magától értetődően, és nekik drukkol. Ahogy Merci bedől Ricsinek, az is egy mai, általános női magatartás kifigurázása, amit nem vesz észre az irónia ellen beoltott réteg. Ricsi anyjából is annyi mászkál körülöttünk, hogy vérig sértődhetünk, miért nem épületesnek számít az ilyen jellem.

Ez a zseniális sorozat-komédia megérdemelné, hogy főműsoridőben ismételjék.

A Renitens című sorozatnak ugyanezért nem jósolok nagy jövőt. De ne legyen igazam.

(A cikk folyamatosan frissülhet.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tele-tok.blog.hu/api/trackback/id/tr4618349859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása