Címkék

Ábel (1) abortusz (1) ágy (1) áldozat (1) áldozathibáztatás (1) alibi (1) alvás (1) anyaság (1) avatar (1) bántalmazás (2) barátság (1) bélműködés (1) Brian Eno (1) bunkóság (1) bűntudat (1) célkitűzés (1) Chopin (3) család (1) csúsztatás (1) David Bowie (1) démon (1) diszkó (1) divat (1) drog (1) éber álom (1) egészség (1) egyház (2) eladás (1) eladástechnika (1) eljegyzés (1) elkényeztetés (2) Elton John (1) erőszak (1) érzékenyítés (1) eufória (1) félelem (1) felelősség (1) félreértés (1) feminizmus (1) férfiak (1) film (1) Fluimucil (1) fogyaték (1) fogyókúra (1) fórumozás (1) funkcionális analfabéta (1) gyerekkor (2) gyógyszer (1) hála (1) hallás (1) hallucináció (1) halotti maszk (1) halottlátó (1) házasság (3) Hérouville (1) hit (1) hivatás (1) honlap (1) hozzáállás (1) hozzászólás (1) ideál (1) ihlet (1) játszmázás (1) jós (1) jutalék (1) kapcsolat (1) kereszténység (1) kísértet (2) kivégzés (1) kommentfal (1) Konstancja Gładkowska (1) legenda (2) lemondás (1) levelezés (1) manipuláció (1) Marc Bolan (1) Maria Wodzińska (1) marketing (1) megasztár (1) megfulladni (1) miért? (1) módosult tudatállapot (1) módszertan (1) motiváció (1) napló (1) nevelés (2) nevelés nevelődés (1) nők (1) öngyilkos (1) önhibáztatás (1) önismeret (1) orgazmus (1) ősember (1) panaszkodás (1) papucs (1) paranormális (2) partnerkapcsolat (1) pornó (1) pszichopátia (2) reklám (3) rizikófaktor (1) sarlatán (1) sorozat (1) spiritizmus (1) statisztika (1) szappanopera (1) szellem (1) szerelem (2) szex (4) szociológia (1) szokás (1) szórakozás (1) szövegértés (1) szülés (1) szülő (1) szülő gyerek (2) szüzesség (1) tabáni istván (1) tanulás (1) technó (1) termék (1) teszt (1) titok (1) topik (1) trend (1) Tytus Woyciechowski (1) uri geller (1) választás (1) vallás (1) vonzás (1) webdesign (1) zene (1) Címkefelhő

Friss topikok

bottom

Fülszöveg

Mentális környezetvédelmet próbálok gyakorolni ezen a blogon keresztül, lehetőleg minél többek épülésére. Eredetileg arról akartam írni, mivel is van tele, de mostmár tudom, hogy tulajdonképpen nem is lehet tele, mert nem kell semmire negatívan reagálnom, tehát nem lehet semmit sem rossznak nevezni, sem unni. Ugyanakkor még hiszek benne, hogy lehet emberekre építőleg hatni, ízlést nevelni, konstruktívan elgondolkodtatni.

Ajánlott oldalak

Utolsó kommentek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Linkblog

Kommentkörkép a csodaszerek partján

2022.10.20. 02:41 | mo'at | Szólj hozzá!

Címkék: reklám bélműködés kommentfal

Ezzel is tele lett. Mert olyan mértéket öltött, és jön az arcomba – igen, igen, minek nézem a fészbukkot, úgykellnekem.

Terméket vagy termékcsaládot reklámoznak. Azt még megértem, hogy a valós és csalódott tapasztalatok kommentjeit törli a forgalmazó, hogy kamuprofilok kommentelnek a hirdetések alá, és többnyire lakonikusan és semmitmondón dicsérik a terméket, vagy odaírják, hogy ma rendelték meg, és izgatottan, hatásában reménykedve várják, esetleg ma érkezett meg, és nem volt pöcegödör íze. A lényeget nem érintő tulajdonságok hosszas ecsetelése fontos, mert pozitívumot jelez. Mintha abból gondolnád, hogy sokáig jó lesz, és kényelmes egy új cipő, hogy barackrózsaszín csík van rajta.

De hogy ezt a narratívát pillanatok alatt átnyomták az önálló mérlegelési lehetőséggel bíró egyénekre is, ez bámulatos. Többszázasával futnak be az ugyanilyen tartalmú kommentek valós profilokról. Százezrek lélegeznek fel, hogy áhh, normális vagyok, le tudok írni egy másokéhoz hasonló, vagy ugyanolyan kommentet. Közéjük tartozom, létjogosult vagyok, az univerzum megbecsült egyenpolgára.

A megváltó csodaszerek világa ott kezdődik, ha naponta lehet tőle kakálni. Mert az átlag hölgynek ez a fontos. Csajozz bármivel, csak nasinak nézzen ki és tudjanak tőle naponta – lehetőleg puhát – kakálni, miközben nincsenek fölfújódva sem. Nem baj, ha drága. Nem baj, ha gyakorlatilag gumicukor, és zacskója többezer forint. Esetleg az sem baj, ha nettó hashajtó adalékanyagokkal kibélelve, csak ígérjen fogyást. Az első napokban valóban vizet lehet veszíteni, ezeken a napokon kell kommentelni, később már kit érdekel, hogy a második héten visszajön, amit előzőleg fogytunk, mert a csak belünk ürült ki akkor.

Virágnyelven írják: rendbe jött az anyagcseréje. Vagy az emésztése. Ha belinkelnéd nekik a Wikipédia ezen szócikkeit, ugyan, bökjenek már rá, az anyagcsere vagy emésztés melyik mozzanata jött rendbe nekik a szertől, nem értenék, mit akarsz. Nyolcadikos biológia? Hol van az már.

Végezetül minden ilyen helyen megjelennek a világ legostobább tornatanárain is messze túlmutató fotelagytrösztök, akik fölényesen közlik a többi oktondival, hogy több mozgás, kevesebb kalória, nem a csodaszerek segítenek. Még jobb, ha befut néhány hiperaktív, izgága anyuka, akik szerint mangalica-víziló hibrid fajzat, de főleg igénytelen, akinek nincs főállás, x db gyermek és háztartás mellett ideje konditerembe járni.

A bejegyzés trackback címe:

https://tele-tok.blog.hu/api/trackback/id/tr3617979664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása