Címkék

Ábel (1) abortusz (1) ágy (1) áldozat (1) áldozathibáztatás (1) alibi (1) alvás (1) anyaság (1) avatar (1) bántalmazás (2) barátság (1) bélműködés (1) Brian Eno (1) bunkóság (1) bűntudat (1) célkitűzés (1) Chopin (3) család (1) csúsztatás (1) David Bowie (1) démon (1) diszkó (1) divat (1) drog (1) éber álom (1) egészség (1) egyház (2) eladás (1) eladástechnika (1) eljegyzés (1) elkényeztetés (2) Elton John (1) erőszak (1) érzékenyítés (1) eufória (1) félelem (1) felelősség (1) félreértés (1) feminizmus (1) férfiak (1) film (1) Fluimucil (1) fogyaték (1) fogyókúra (1) fórumozás (1) funkcionális analfabéta (1) gyerekkor (2) gyógyszer (1) hála (1) hallás (1) hallucináció (1) halotti maszk (1) halottlátó (1) házasság (3) Hérouville (1) hit (1) hivatás (1) honlap (1) hozzáállás (1) hozzászólás (1) ideál (1) ihlet (1) játszmázás (1) jós (1) jutalék (1) kapcsolat (1) kereszténység (1) kísértet (2) kivégzés (1) kommentfal (1) Konstancja Gładkowska (1) legenda (2) lemondás (1) levelezés (1) manipuláció (1) Marc Bolan (1) Maria Wodzińska (1) marketing (1) megasztár (1) megfulladni (1) miért? (1) módosult tudatállapot (1) módszertan (1) motiváció (1) napló (1) nevelés (2) nevelés nevelődés (1) nők (1) öngyilkos (1) önhibáztatás (1) önismeret (1) orgazmus (1) ősember (1) panaszkodás (1) papucs (1) paranormális (2) partnerkapcsolat (1) pornó (1) pszichopátia (2) reklám (3) rizikófaktor (1) sarlatán (1) sorozat (1) spiritizmus (1) statisztika (1) szappanopera (1) szellem (1) szerelem (2) szex (4) szociológia (1) szokás (1) szórakozás (1) szövegértés (1) szülés (1) szülő (1) szülő gyerek (2) szüzesség (1) tabáni istván (1) tanulás (1) technó (1) termék (1) teszt (1) titok (1) topik (1) trend (1) Tytus Woyciechowski (1) uri geller (1) választás (1) vallás (1) vonzás (1) webdesign (1) zene (1) Címkefelhő

Friss topikok

bottom

Fülszöveg

Mentális környezetvédelmet próbálok gyakorolni ezen a blogon keresztül, lehetőleg minél többek épülésére. Eredetileg arról akartam írni, mivel is van tele, de mostmár tudom, hogy tulajdonképpen nem is lehet tele, mert nem kell semmire negatívan reagálnom, tehát nem lehet semmit sem rossznak nevezni, sem unni. Ugyanakkor még hiszek benne, hogy lehet emberekre építőleg hatni, ízlést nevelni, konstruktívan elgondolkodtatni.

Ajánlott oldalak

Utolsó kommentek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Linkblog

A Nagy JóskaPista - Teszt

2011.10.21. 17:02 | mo'at | Szólj hozzá!

Címkék: teszt egészség felelősség önismeret hozzáállás

   Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer Jóska és Pista, akik szomszédos tanyákon laktak. Nem voltak barátok, csak köszönőviszonyban voltak egymással, de jóbarátok, osztálytársak, vagy akár édestestvérek is lehettek volna.
    Egy nap amikor hosszabb idő után újból találkoztak, Pista így szólt Jóskához:
   - Képzeld! Néhány hete bekopogott hozzánk egy régi iskolatársam, aki most vándor villanyszerelő, és behúzta hozzánk a villanyt! Adott névjegyet, szórólapot, hívd föl, vezettesd be vele te is a villanyt!
   - Hogy hívjam föl, ha nincs telefonom?
   - Itt az enyém, tessék. Amióta áramunk van, mobiltelefonunk is van, mert lehet tölteni.
   - Na és mennyiért húzta be a villanyt?
   - 5000 forintért.
   - Na, az nem sok, de ha belegondolunk, mostantól fizetheted a villanyszámlát is... és egyáltalán mi megy nálatok árammal?! Csak nem vettetek mosógépet vagy tévét?!
   - Vettünk egy mosógépet, egy tűzhelyet, egy mikrót, egy rádiót, egy porszívót, egy villanybojlert és egy tévét.
   - Megőrültél, mennyibe került ez?! Ennyire jól megy neked?! (Phejj, ez biztos adót csal, vagy drogot termeszt...)
   - Áhh, nem hinném, hogy jobban megy, mint neked, hiszen mindketten farmerek vagyunk.
   - Akkor meg mi a fészkes nyavajának verted magad ekkora költségekbe? Eddig is elvoltunk áram nélkül, eztán is ellehettél volna. Én mindenesetre elleszek nélküle.
   - Jaj, Jóska, nem úgy van az! Amióta az asszony nem a teknőben mos kézzel, hanem csak berakja a ruhát a mosógépbe, aztán kiszedi, sokkal több ideje marad másra és nem fárad úgy el. Vagy nem kell a petróleumlámpát szagolnunk, és világos van este is. Akár egy perc alatt meg tudja melegíteni az ebédet, s végre le tudunk ülni zenét hallgatni. Teljesen megváltozott az életünk amióta van villanyunk! A kapcsolatunk is jobb lett!
   - Szerintem ez fölösleges pénzkidobás. A áramon nem múlik semmi lényeges. A házasságom meg így is elég jó nekem.
   - Nade Jóska! Ha például baleset történik valamelyikötökkel, hogy hívsz mentőt?
   - Tudunk mi vigyázni magunkra. Másrészt így legalább biztos, hogy áramütés nem fog minket érni, mint egyeseket akiknél be van vezetve a villany. Hallottam már jópár esetet!
   - Dehogy fog áramütés érni! Ez a villanyszerelő a legújabb csúcsminőségű konnektorokat, kapcsolókat, vezetékeket fogja beszerelni neked. - (Jóskának ekkor ez fordult meg a fejében: ez tuti, hogy pénzt kap attól a villanyszerelőtől, hogy így ajánlgatja. No, csak nem fogok ennyi pénzt kiadni, s közben a Pistának is jut belőle?! - de inkább nem mondott hangosan semmit.) - Nézd Pista, hagyjuk ezt. Azt hittem, előrelátóbb ember vagy. Én inkább félreteszek.
   Két hét múlva ismét találkoztak. Pista megkérdezte Jóskát:
   - Nem gondoltad meg magad? Múltkor elfelejtettem mondani, hogy a szolgáltatóval olyan szerződést tudtam kötni a szerelő közbenjárására, hogy minél régebbi fogyasztó vagyok, annál kevesebb lesz a kilówattóra díjam. Pár év múlva szinte ingyen lesz az áram!
   - Nem is gondolkodtam rajta. Már elejétől kezdve gyanús volt nekem ez az egész. Te belekeveredtél valamibe.
   - Jóska, én csak nektek akarok jót!
   - Na, most sietnem kell, viszlát. (Mostmár biztos, hogy fizet neki az a szerelő. Méghogy ő csak jót akar nekem! Meg egyre olcsóbb?! Ha legközelebb meglátom, másfelé megyek, hogy köszönni se kelljen neki. És mindenkinek elmesélem, hogy belekeveredett valami piszkos dologba, amibe bele akart rángatni. Jobb ha vigyáznak vele és kiröhögik mielőtt egy szót is szólna.)
   Néhány hónap múlva Jóska infarktust kapott. A felesége rohant át Pistáékhoz telefonálni. Percekig futott lélekszakadva a szántóföldön. Pistáéknál azonnal kérte a telefont. A mentők azt mondták neki, hogy épp arra megy egy üres helikopterük, le is száll egy percen belül. Amikor kiderült, hogy Jóskát nem lehet újraéleszteni, az orvos azt mondta a feleségnek:
   - Sajnálom asszonyom. Ha csak egyetlen perccel előbb hívott volna, meg tudtuk volna menteni a férjét. Hogyhogy maguknál még nincs áram és telefon?

   Miközben ezt a történetet olvastad, a két szereplő közül valamelyikben magadra ismertél, és a másikat teljesen hülyének nézted. De van egy meglepetésem a számodra. Lehet, hogy rosszul ismered magad, és valójában nem annak a példáját követed az életben, hanem pont a másikét! Hogy ez számodra kiderüljön, el kell olvasnod egy virtuális prospektust. A végére tudni fogod, Jóska vagy Pista vagy-e. 

A bejegyzés trackback címe:

https://tele-tok.blog.hu/api/trackback/id/tr123320333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása